Helmikuun klubi-ilta 6.2. klo 17-20 Merikeskus Wellamossa

Seuramme aloittaa kerran kuussa pidettävät klubi-illat Kotkasta. Jatkossa on tarkoitus, että joka toinen kuukausi kokoonnutaan pääkaupunkiseudulla, missä suurin osa jäsenkuntaamme asuu ja joka toinen taas jossain muualla, missä on innokkaita järjestäjiä. Tarkoituksena on vastata jäsenkyselyssä esiin nousseeseen toiveeseen mahdollisuudesta vapaamuotoisten esitysten pitämiseen merellisen kulttuuriperunnön ympäriltä sekä avoimeen keskusteluun aiheesta kiinnostuneiden kesken.

Seuraavat klubi-illat ovat 13.3. Helsingin Suomalaisella Klubilla ja 11.4. Tampereella, vielä määräämättömässä paikassa.

Haluaisitko kertoa omista tai kaverin kokemuksista? Onko sinulla idea esiintyjästä tai aiheesta, josta haluaisit kuulla klubi-illassa? Kaikki palaute uuden toimintamuotomme ympäriltä tai sisältä on tervetullutta. Laita se meille sähköpostilla mas@mas.fi

Haaksirikot, hylyt ja hylkytavaran huutokaupat 1700-luvun Itämerellä.

Uuden ajan alun Itämeri oli ahdas, vilkas ja varsinkin syyspimeällä vaarallinen merialue. Merionnettomuuksia oli vuosittain. Kauppalaivan haaksirikko oli usein sekä onnettomuus että onni: katastrofi omistajalle, mutta onnenpotku sen pelastajalle.

Dosentti Mikko Huhtamiehen esitelmä perustuu juuri ilmestyneeseen kirjaan ”Onnettomuus ja onni. Kauppalaivojen haaksirikot ja pelastustoiminta Itämerellä 1600–1800 -luvuilla” (SKS). Esitelmässä tarkastellaan Suomenlahden haaksirikkoja myös tulonlähteenä hylkytavarahuutokauppojen näkökulmasta. Miten huutokauppadokumentteja sekä toisaalta myös paikannimistöä voidaan käyttää apuna hylkyjen yksilöinnissä? Mitä hylkyhuutokaupat kertovat epäsuorasti itse onnettomuudesta?

Kirja löytyy SKS:n verkkokaupasta tuolta: https://sks.kauppakv.fi/sivu/tuote/onnettomuus-ja-onni/2445465

Myös Merikeskus Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy klo 20:00 saakka.

Muut Merikeskus Wellamon tapahtumat löydät täältä: https://www.merikeskusvellamo.fi/tapahtumat/

 

Share