Kesän 2023 tutkimusmatkat ja -leirit

Avovesikauden 2023 suurimmat tapahtumat ovat jo perinteeksi muodostuneet tutkimusmatkat toukokuussa ja elokuussa (4pv) sekä heinäkuun ensimmäisen viikon (9pv) kenttätyöleiri. Muut kenttätyöjaksot onkin jo pidetty, mutta elokuun tutkimusmatkan ilmoitautuminen on nyt auki 13.8. saakka. Päivä- ja viikonloppuretkiä tehdään toki jäsenistömme toimesta läpi kauden ja niistä tiedottamista parannetaan seuran Signal-ryhmässä.

Elokuun tutkimusmatka 25.-28.8. itäiselle Suomenlahdelle

Elokuun tutkimusmatkan suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle ja alkaa/loppuu Kotkan satamaan. Monet alukset toki lähtevät ja palaavat Helsinkiin päivää aiemmin/myöhemmin ja niillekin tarvitaan siirtomiehistöä.

Matka on täynnä. Jos olet ilmoittautunut, mutta et saanut asiasta mailia => soita Markulle.

Kohteet riipppuvat ennen kaikkea keliolosuhteista - niin tuulen kuin näkyväisyydenkin osalta. Kohteiden syvyydet vaihtelevat muutamasta metristä korkeintaan 35-40m syvyyteen. Kohteita alueella on paljon ja oman kiinnostuksensa voi esittää mailaamalla mas@mas.fi Potentiaalisia kohteita ovat mm. Sankt Nikolai, Eteläkarin hylky, Aarholman hylky, Raakinsaaren hylky, Itäkarin hylky, Veitkarin hylky, Punapartojen hylky, Uolion hylky... tai joku muu (ehdota!) Pääsääntöisesti emme etsi uusia hylkyjä, vaan keskitymme dokumentoimaan (kuvausta 3D-mallia varten) ja ottamaan ajoitusnäytteitä tunnetuista hylyistä. Tarkemmat tiedot ilmoittautumislomakkeessa ja retkikirjeessä, mutta hätäisimmät voivat olla yhteydessä mas@mas.fi tai seuran signalryhmässä:

 

 

Share