Kesän 2023 tutkimusmatkat ja -leirit

Avovesikauden 2023 suurimmat tapahtumat ovat jo perinteeksi muodostuneet tutkimusmatkat toukokuussa ja elokuussa (4pv) sekä heinäkuun ensimmäisen viikon (9pv) kenttätyöleiri, joka tänä vuonna on Saaristomerellä Trunsön ympäristössä. Lisäksi jäsenillemme saattaa tulla mahdollisuus osallistua Museoviraston tai Helsingin Yliopiston kanssa yhteistyössä tehtäville hylkykaivauksille. Päivä- ja viikonloppuretkiä tehdään toki jäsenistömme toimesta läpi kauden ja niistä tiedottamista parannetaan seuran Signal-ryhmässä. Lisäksi mas.fi/tutkimus -sivustolla ryhdytään ylläpitämään listaa tutkimattomista kaikuanomalioista ja muista tarkistuskäyntiä odottavista kohteista, joita jäsenet voivat omatoimisesti tai sukellusseuransa kanssa käydä tarkastamassa.

Alustava ilmoittautuminen

Tavoitteemme on aina ollut, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan kenttätyöleirille - vaikka vain vierailupäiväksi (ti 4.7.) tutustumaan. Porkkalaan tukeutuessamme se onkin ollut helppoa järjestää, mutta ensi kesänä, kun olemme useamman tunnin ajomatkan päässä mantereesta, täytyy esimerkiksi leirille/ltä saapuminen ajoittaa Trunsön yhteysaluksen aikataulujen mukaan. Vierailupäivänä ti 4.7. toki järjestämme oman kuljetuksen Hangosta/Kasnäsistä. Touko/elokuun tutkimusmatkoille pitää pääsääntöisesti osallistua koko retken ajaksi.

Heinäkuun kenttätyöleiri 1.-9.7. Saaristomerellä (Trunsö)

Majoitukseen, saunomiseen ja ruokailuun meillä on perinteisten sukellustukialusten lisäksi käytössä myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Nuottatupa Turnsössä, joka tarjoaa suihkujen ja sähkösaunan sekä keittiön lisäksi myös majoitustilaa noin tusinalle vieraalle. Pääosa leiriläisistä majoittuu kuitenkin tukialuksille, joiden "tilaamiseksi" tarvitsemme nyt alustavat ilmoittautumiset 16.6.2023 mennessä.

Elokuun tutkimusmatka 25.-28.8. itäiselle Suomenlahdelle

Elokuun tutkimusmatkan suunta on selvä, mutta tukikohta ja osa tutkimuskohteista on vielä auki, joten sen osalta alustava ilmoittautuminen on auki pidempään.

Vaikka alustava ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, pyydän tekemään mahdollisimman realistisia valintoja, jotta osaamme "tilata" sopivan aluskapasiteetin niin, että kaikki mahtuvat mukaan, mutta ettei meillä toisaalta ole puolityhjiä aluksia ja turhia polttoainekustannuksiakaan.

Lopullinen ilmoittautuminen

Kun olemme päättäneet aluskapasiteetin alustavien ilmoittautumisten perusteella ja suunnitelleet matkojen ja leirien ohjelman, avaamme lopullisen, sitovan ilmoittautumisen kesäkuun 7. mennessä. Lopullinen ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen tapahtumaa ja sisältää ilmoittautumismaksun, jota ei palauteta. Alustavasti ilmoittautuneet ovat etusijalla, jos tapahtumiin tulisi ruuhkaa. Tapahtumien tarkemmat tiedot tulevat tapahtumakohtaisille sivuilleen samalla kuin lopullinen ilmoittautuminen avataan. Jokaista tapahtumaa valmistellaan yhteisissä hybridiworkshopeissa vähintään kertaalleen ja lisätietoja voi aina kysellä puheenjohtaja@mas.fi tai seuran Signal-ryhmässä aiemmin mukana olleilta.

Share