Näytteenottomatka Porkkalaan

Paanasalon Pekka (kuvassa) on taas parannellut näytteenottolaitetta ja tarkoituksena olisi viikonlopun aikana saada lisänäytteitä ainakin Limisaumahylystä ja Tynnyrihylystä. Säiden salliessa, myös Rönnskärin hylystä, Linja-tauluhylystä ja Tykkikyljestä otettaisiin niin ikään näytteitä.

Kairaus vaatii jonkin verran sukelluskokemusta eli P2/P3 tai vähintään 100 sukellusta ja useampi niistä tänäkin kesänä olisi hyvä olla alla, ennen kuin rupeaa harjoittelemaan poraamista veden alla. Ainakin toisella sukellusparista tulee olla puhelin eli kokokasvonaamari, joita voi lainata Markulta (sekä AGA että OR löytyy).

 

Ei homma sinänsä niin vaikeaa ole, mutta kairatessa näkyvyys katoaa välillä täysin ja huomio kiinnittyy näytteen ottamiseen => sukeltaminen ja varusteet pitää olla hanskassa sen verran hyvin, etteivät ne kuormita itseä tai paria, jotta homma onnistuu ilman säätöä.

Lähtö aamuisin 9:00 Porkkalan Merisatamasta ja paluu samaan paikkaan n. 18:00. molempina päivinä touhuaville on majoitusta tarjolla Stellalla.

Ilmoittautuminen sähköpostilla: mas@mas.fi

(päivä(t), nimi, puhelin ja joku kommentti sukelluskokemuksesta, jos et sitä jo leiri-ilmoittautumisen yhteydessä kertonut)

 

Share