Retki Paks Margareetan avajaisiin

Päiväretki Tallinnan uudistetun merimuseon avajaisiin

Uusi/vanha merimuseo Paks Margareetan tornissa aukeaa perjantaina 29.11.2019 klo 10 ja on auki 32 tuntia yhteen menoon lauantaina 30.11. klo 18 saakka. Teemme päiväretken avajaisiin lauantaina 30.11.2019.

Paks Margareetan ennen näkemätön vetonaula on "Tallinnan koggi" eli pari vuotta sitten rakennustöiden yhteydessä löytyneen keskiaikaisen koggi-tyyppisen aluksen jäänteet. Sen kaivauksiin ja konservointiin osallistuneet tutkijat ovat paikalla avajaisissa ja kertovat kokemuksiaan.

Päiväretki toteutetaan omatoimisesti eli jokainen hankkii lippunsa itse, mutta kuulin juuri, että alun perin mainostetun Tallinkin vuoroparin hinta on noussut vaatimattomat 400% => Ehdotan vielä mukaan haluaville Eckerölinesin vuoroparia Hki 9:00 -> Tallinna 11:15 ja takaisin Tallinna 18:30 -> Helsinki 21:00. Sen hinta on tänään 29€.

Perillä Tallinnassa tapaamme klo xx.xx Paks Margareetalla, jossa meille on järjestetty N.N. johdolla oma erillinen suomenkielinen opastus uudistettuun museoon ja koggin kaivausten historiaan. Samalla luovutamme seuran viirin museon johtajalle, Urmas Dresenille. Jos aikaa jää ja kiinnostusta riittää, niin voimme vierailla myös Suurkillan talossa, Lennusadamassa, Kiek in de Kökissä tms. Ohjelma tarkentuu viimeistään laivalla :-)

Ilmoittaudu tästä mukaan, niin tiedämme ketä on tulossa ja voin jakaa laiva&yhteystiedot lähtijöiden kesken => saadaan posse kasaan. Merkkaa "huomautuksia"-kenttään millä laiivoilla kuljet.