Saaristomeren tutkimusmatkasta

Tiedotustilaisuus, kalvot ja artikkeli saaristomeren tutkimusmatkasta

Suomen meriarkeologisen seuran Saaristomeren tutkimusmatkalla havaittiin ns. Borstön hylyssä, joka myös Sankt Mikaelina tunnettiin, merkkejä laittomasta hylkyyn kajoamisesta ja esineiden nostamisesta sekä siirtelystä. Seuramme piti aiheesta tiedotustilaisuuden ja vaati kulttuuriministeriltä toimenpiteitä asian korjaamiseksi tutkimuksen ja paremman valvonnan kautta. Lisäksi laitoimme Merivalvontakeskukselle vinkkiä valvonnan parantamisesta ja saimme sieltä myös kuittauksen, että näin on jo tehty.

Oheisesta linkistä pääsee medialle ja seuralaisille tarkoitettuun Onedrive-hakemistoon, jossa ovat tilaisuuden materiaalit sekä paljon kuvamateriaalia ja video sukelluksistamme hylkyyn. Kaikki materiaali on Creative Commons 4 -lisenssillä, joka tarkoittaa, että niitä voi hyvän maun ja lakien mukaan julkaista vapaasti, mutta (c) kuvaajan nimi on mainittava kuvien yhteydessä. Nimi on ilmoitettu ko. hakemiston nimessä ja videon osalta sen nimessä.  

https://1drv.ms/u/s!AimYhB6_5Rso1HsIoAhTd9A2ZY0b?e=nU6n6N 

Samasta hakemistosta löytyy myös tiedotustilaisuuden kalvot, joissa on kuvaparein esitelty kajoamisia.

Matkalla mukana ollut jäsenemme Emma Barrow on lisäksi kirjoittanut "haavit auki" -blogiin matkasta hyvän tarinan: http://haavitauki.blogspot.com/2020/09/meriarkeologinen-tutkimusleiri-ol...

Paikalla tilaisuudessa olivat Iltalehden ja Iltasanomien toimittajat. Lisäksi tiedotteemme perusteella myös Turun Sanomat ja Åbo Underättelser sekä lukuisat verkkojulkaisut ovat tehneet juttua aiheesta. Ella em. lehtijuttujen linkit:

Iltalehti: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/00e0a31c-128a-4991-9e78-430db1bab394?...

Iltasanomat: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006624985.html?fbclid=IwAR29Ca0P0isGki...

Turun Sanomat: https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5057375/Borston+hylylla+Saaristome...

Åbo Underrättelser: https://news.abounderrattelser.fi/marinarkeologer-misstanker-plundring-v...

Lisätietoja ja kuvatekstejä saa:

Markku Luoto, 040 844 9511

puheenjohtaja@mas.fi

Share