Ilmoittautuminen elokuun tutkimusmatkalle

 

Sitova ilmoittautuminen MAS:n tutkimusmatkalle 25.-28. elokuuta itäiselle Suomenlahdelle

Haluan osallistua MAS:n tutkimusmatkalle ja  sitoudun luovuttamaan kaiken tallentamani kuva-, video-, ja muun mahdollisen tutkimusaineiston MAS:n ja tutkimusyhteisön käyttöön ns. Creative Commons - nimi mainittava - epäkaupallinen - vertaisjako -lisenssillä ja lataamaan viipymättä em. aineiston MAS-portaaliin kenttätyöleirin jälkeen. Leirin osallistujat antavat yleisen kuvausluvan leirin ajaksi. Leirin osallistujat sitoutuvat noudattamaan projektipäällikön, sukellusvanhimman, vastaavan meriarkeologin sekä ennen kaikkea aluksen päällikön ohjeita parhaansa mukaan. Leirin osallistujat ovat meriarkeologisen seuran henkilöjäseniä.

Tutkimusmatkalla toimitaan Sukeltajaliiton määrittämien, vapaa-ajan sukellusharrastuksessa vakiintuneiden toimintatapojen ja turvallisuuskäytäntöjen pohjalta. Jokainen sukeltaja osallistuu toimintaan vapaaehtoisena talkoolaisena vastikkeetta ja on yksin vastuussa omasta turvallisuudestaan, varusteistaan tai aluksestaan tms. Talkoolaisille on tarjolla majoitusta tukialuksissa sekä talkooruoat - juomat jokainen hoitaa itse... Meriarkeologisella seuralla on talkoovakuutus, mutta muuten jokainen huolehtii omasta ja varusteidensa vakuutusturvasta haluamallaan tavalla.

HUOM:

  1. Tutkimusmatkan osanottajat sitoutuvat siihen, ettei vuoden ensimmäiset sukellukset tapahdu leirillä eli olet testannut itsesi ja varusteesi vedessä vuonna 2023.
  2. Osallistumismaksu on 50€/päivä eli 200€, johon voi hakea tukea seuran hallitukselta opiskelujen, työttömyyden tms. perusteella. Ulkomaalaisilta vierailta maksu on 60€/päivä eli yhteensä 240€.
  3. Osallistumismaksusta puolet (100€) maksetaan 13.8. mennessä tilisiirrolla/mobilepayllä tms. Loput maksetaan leirin jälkeen samoilla tavoilla tai leirillä maksu/luottokortilla.
  4. Alusten tukeutumispaikalta ei voi odottaa mitään palveluita eli varustautuminen sen mukaan. Siitä toki lisää leirikirjeessä.
  5. Varsinainen leiri alkaa Kotkan satamasta perjantaina 25.8. klo 9:00 ja päättyy samaan paikkaan maanantaina 28.8. klo 20:00 mennessä. Iso osa aluksista lähtee Helsingistä jo torstaina 24.8. ja palaa tiistaina 29.8.

Kohteet riipppuvat ennen kaikkea keliolosuhteista - niin tuulen kuin näkyväisyydenkin osalta. Kohteiden syvyydet vaihtelevat muutamasta metristä korkeintaan 40m syvyyteen. Kohteita alueella on paljon ja oman kiinnostuksensa voi esittää mailaamalla mas@mas.fi Potentiaalisia kohteita ovat mm. Sankt Nikolai, Eteläkarin hylky, Aarholman hylky, Raakinsaaren hylky, Itäkarin hylky, Veitkarin hylky, Punapartojen hylky, Uolion hylky... tai joku muu (ehdota!) Pääsääntöisesti emme etsi uusia hylkyjä, vaan keskitymme dokumentoimaan (kuvausta 3D-mallia varten) ja ottamaan ajoitusnäytteitä tunnetuista hylyistä.

Maksamisesta

Leirin kokonaishinta on siis 200€, josta puolet (100€) maksetaan 13.8. mennessä. Se on samalla "varausmaksu", jota ei palauteta. Maksun voi maksaa joko tilisiirtona tai Mobilepayllä.

Tilisiirrolla: Suomen meriarkeologinen seura ry, tilinumero: FI22 8000 1070 4100 15 ja summa: 100€ ja muistakaa merkata huomautuskenttään oma nimenne ja "elokuun tutkimusmatka 2023"

Mobilepay: Suomen meriarkeologisen seuran lyhytnuero on 70156 ja summa siis sama 100€. Mobilepayssä homma toimii normaalina "lähetä"-toimintona - ei siis "maksa" tms -  eli:
- syötä ensin summa 100€, paina "jatka"
- kirjoita "syötä nimi tai numero"-kenttään MAS:n lyhytnumero 70156 ja paina "ret"
- kirjoita "Lisää komentti"-kenttään "elokuun tutkimusmatka 2023" ja oma nimi ja liu-uta maksa-painiketta

 
1 Start 2 Complete
Muuta hyödyllistä tietoa tai varustetta