Saaristomeren tutkimusmatka

Vuotuinen Saaristomeren tutkimusmatka sään sallimille kohteille kuvaamaan ja näytteistämään hylkyjä.

Viimevuotiseen tapaan lähdemme elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.8.-31.8. tutkimusmatkalle Saaristomerelle kuvaamaan hylkyjä ja ottamaan niistä ajoitusnäytteitä uudella, mobiilimmalla kairauskalustolla. Kohteita ei voi vielä nimetä, koska tutkimuslupa ei ole valmis, mutta näkyvyydet ovat varmasti paremmat kuin Porkkalan leirillä :-)

Lippulaivamme Stella lähtee Helsingin Jollaksesta, mutta matkalta pääsee kyytiin ainakin Hangosta ja apuveneiden tai yhteysalusten avulla myös Rosalasta tai Jurmosta. Kuljetusjärjestelyistä lisää myöhemmin kun tiedämme tarkemmin mitä apuveneitä ja missä satamissa meillä on käytössä. Jos olet tai voisit olla lähdössä veneellä - kerro siitä ilmoittautumisessasi.

Ilmoittaudu tästä, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM. Kuten viimevuosien leireillä ja tutkimusmatkoilla on ollut tapana, myös kaikki tälle tutkimusmatkalle osallistuvat sitoutuvat jakamaan kaiken kuvaamansa kuva- ja videomateriaalin Museoviraston ja MAS:n kanssa vapaasti julkaistavaksi ns. Creative Commons -lisenssillä. Samoin osallistujat sitoutuvat esiintymään tutkimusmatkalla kuvatuissa valokuva ja videomateriaalissa. Luonnollisesti kaikki sitoutuvat noudattamaan alusten päälliköiden ja vastaavan arkeologin ohjeita. Tietenkin kaikki osallistujat ovat täysin oireettomia ja testattuja.   

Share