Saaristomeren tutkimusmatka

Saaristomeren tutkimusmatka sään sallimille kohteille kuvaamaan ja mallintamaan hylkyjä.

Viimevuotiseen tapaan lähdemme elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.8.-29.8. tutkimusmatkalle Saaristomerelle kuvaamaan hylkyjä ja ottamaan niistä ajoitusnäytteitä. Primääri tavoite on saada Vrow Maria hylystä tarpeeksi (video)kuvamateriaalia kattavan 3D-mallin tekemiseksi. Muut tavoitteet määräytyvät kelin mukaan. Pohja on 40m syvyydessä ja kannellekin on siis 36m eli kyseessä on kokeneiden sukeltajien kohde. Retken kustannus on 150€/osallistuja sis. kaiken laivalla tai majalla.

Tukeudumme Trunsön Nuottatupaan ja laituriin kuten aiemminkin. Lippulaivana on Stella, mutta muista aluksista ja apuveneistä lisää, kun nähdään moniko olisi lähdössä. Jos olet tai voisit olla lähdössä (apu)veneellä - kerro siitä ilmoittautumisessasi. Stella lähtee Helsingistä viimeistään torstaina ja Kasnäsistä perjantaiaamuna ja palaa sinne maanantai iltapäivällä. Helsingissä Stella lienee vasta tiistai-iltana.

Ilmoittaudu tästä. Yleensä kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan, mutta kuvaajilla on etusija.

HUOM. Kuten viimevuosien leireillä ja tutkimusmatkoilla on ollut tapana, myös kaikki tälle tutkimusmatkalle osallistuvat sitoutuvat jakamaan kaiken kuvaamansa kuva- ja videomateriaalin Museoviraston ja MAS:n kanssa vapaasti julkaistavaksi ns. Creative Commons -lisenssillä. Samoin osallistujat sitoutuvat esiintymään tutkimusmatkalla kuvatuissa valokuva ja videomateriaalissa. Luonnollisesti kaikki sitoutuvat noudattamaan alusten päälliköiden ja vastaavan arkeologin ohjeita. Tietenkin kaikki osallistujat ovat täysin oireettomia ja terveitä.

Lisätiedot: puheenjohtaja@mas.fi

https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/mjreki/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1658

 

Share